MonChoutaart met kersen

MonChoutaart met kersen

MonChoutaart, ik ben er zó gek op. Afgelopen zaterdag maakte ik er nog weer eentje voor mijn verjaardag, want ook in mijn familie is het een geliefde taart. En met een goede kersentopping, zoals het hoort! De bodem van mijn MonChoutaart maak ik altijd van Verkade Digestive-koekjes, die hebben een lekkere crunch, maar met Bastognekoeken of Jodenkoeken is MonChou ook goed te combineren. Nieuwsgierig geworden? Tijd voor het recept!

Tip: ik gebruikte deze keer kersenvlaaivulling uit een blikje, maar ik heb de kersentopping ook wel eens zelf gemaakt. Wil jij het ook eens zelf maken? Koop dan twee grote potten met kersen. Meng het sap van één pot met 175 gram suiker en twee eetlepels maïzena en breng dit in een klein steelpannetje aan de kook. Laat het een tijdje pruttelen tot het de juiste dikte heeft gekregen (roer wel af en toe goed door!). Het sap uit de andere pot kun je ondertussen weggooien en de kersen laat je even goed uitlekken. Voeg daarna de uitgelekte kersen toe aan de warme gelei en laat dit goed afkoelen voordat je de kersentopping op de taart schept.

Wat heb je ervoor nodig (voor 10-12 punten)?
300 gram Verkade Digestive
150 gram roomboter
200 gram MonChou
75 gram witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
250 ml slagroom
1 zakje Klop-Fix
1 blik kersenvlaaivulling

Hoe bereid je het?
Verkruimel de koekjes. Maak ze niet te fijn, er moet nog wel een crunch in zitten.

Doe de roomboter in een steelpannetje en smelt dit rustig. Meng daarna de kruimels bij de boter.

Bekleed de onderkant van een springvorm met bakpapier en vet de binnenrand in met een beetje boter.

Verdeel het koekjes-botermengsel over de bodem en druk dit met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet de springvorm in de koelkast.

Houd 5 eetlepels slagroom apart.

Mix in een koude kom de rest van de slagroom met de vanillesuiker en Klop-Fix stijf.

Mix in een andere kom de basterdsuiker met de MonChou. Mix daarna de 5 overgebleven eetlepels slagroom erdoor tot het een glad mengsel is.

Spatel nu de geklopte slagroom goed door het MonChou-mengsel. Het moet luchtig blijven.

Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het MonChou-beslag gelijkmatig over de bodem.

Zet de taart nu een paar uur in de koelkast, zodat de MonChou goed op kan stijven.

Verdeel, voordat je de taart serveert, de kersenvlaaivulling erover en klaar is je MonChoutaart!

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie