Kruidnootjes-cake

Kruidnootjes-cake

Volgens de Dikke Van Dale zijn pepernoten en kruidnoten synoniemen, maar niets is minder waar. Het grootste verschil? Pepernoten zijn zacht en smaken naar anijs, kruidnootjes zijn hard en smaken naar speculaas. Kruidnootjes zijn bij mij absoluut favoriet, en dan zeker die van de bakker. In dit Sinterklaasbaksel combineer ik die kruidnootjes met speculaaskruiden, en dat levert een heerlijke cake op!

Wat heb je ervoor nodig?
200 gram boter, op kamertemperatuur
200 gram kristalsuiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
8 gram vanillesuiker
Een snufje zout
4 eieren, op kamertemperatuur
50 ml melk, op kamertemperatuur
4 theelepels speculaaskruiden
Bloem (alleen om te bestuiven)
100 gram kruidnoten

Voor de decoratie
Een handje kruidnoten
Een handje amandelschaafsel

Hoe bereid je het?
Klop de boter, de kristalsuiker en de vanillesuiker in een ruime kom met een mixer luchtig.

Voeg één voor één de eieren toe en mix tot ze helemaal zijn opgenomen.

Voeg de melk, het zelfrijzend bakmeel en het snufje zout in delen toe aan het beslag. Meng dit met een spatel goed door elkaar.

Meng de kruidnoten met een beetje bloem.

Voeg de speculaaskruiden en de kruidnoten toe aan het beslag.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet een cakeblik in met wat boter en bestuif ‘m met wat bloem.

Stort het beslag in het cakeblik en strooi er wat kruidnoten en amandelschaafsel over.

Bak de cake in de voorverwarmde oven in 60 minuten gaar.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie