Kip madras

Kip madras

Om ervoor te zorgen dat je iedere dag weer een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten, kun je nooit genoeg makkelijke recepten hebben. Zoals dit recept voor kip madras. Wie kent het pakje uit de supermarkt niet? Met dit recept zet je in een half uur eigengemaakte kip madras op tafel. Met de groenten kun je variëren als je dat wilt. Ik koos voor paksoi, sugar snaps en rode paprika, maar probeer het ook eens met bosuitjes, wortel en sperziebonen.

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 cm verse gember, fijn gesneden
350 gram kipfilet, in stukjes gesneden
Zout en peper
200 gram sugar snaps, uiteinden verwijderd
Een halve paksoi, gewassen en bladeren en stelen apart gesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
2 eetlepels kurkuma
1,5 theelepel kerriepoeder
125 ml crème fraîche (voor warme gerechten)
500 ml kippenbouillon
2 eetlepels bloem
1 groene appel (ik gebruikte een Golden Delicious), klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden

Hoe bereid je het?
Kook de sugar snaps 3 minuten voor.

Verhit wat olijfolie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook en gember aan.

Voeg de stukjes kipfilet toe, bestrooi met zout en peper en bak tot de kip gaar is.

Voeg de stelen van de paksoi (deze hebben langer de tijd nodig om gaar te worden dan de bladeren), de voorgekookte sugar snaps en de paprikablokjes toe en bak dit gedurende 5 minuten mee.

Voeg daarna de gesneden paksoi-bladeren toe en bak nog eens 3 minuten.

Strooi de kurkuma en kerriepoeder in de pan en roer dit even goed door de kip en groenten.

Voeg nu de crème fraîche en de kippenbouillon toe, roer goed door en laat de saus 5 minuutjes op middelhoog vuur pruttelen.

Roer de 2 eetlepels bloem goed door de kip madras, zodat de saus bindt en er geen klontjes bloem ontstaan. Laat dit nog eens 5 minuutjes pruttelen.

Voeg als laatste de blokjes groene appel toe en verwarm deze even kort mee, zodat de appel wel warm is, maar ook nog knapperig blijft.

Serveer de kip madras met zilvervliesrijst, dit is gezonder dan gewone witte rijst.

Published by

Geef een reactie