Italiaanse uitsmijter

Italiaanse uitsmijter

Iedereen kent wel de traditionele uitsmijter met ham en kaas of met spek en kaas, die bij veel lunchrooms op de kaart staat. Wil je een keer een andere uitsmijter proberen, die wel net zo snel klaar is? Probeer dan deze lekkere Italiaanse uitsmijter met pesto, Serrano-ham, zongedroogde tomaatjes en sla op een ciabatta!

Wat heb je ervoor nodig (1 broodje)?
1 kleine ciabatta
Groene pesto
1 groot plakje Serrano-ham
1 eitje
Een handje sla
1 zongedroogd tomaatje, in stukjes gesneden
Eventueel: zeezout en zwarte peper

Hoe bereid je het?
Snijd de ciabatta doormidden en besmeer de onderste helft royaal met groene pesto.

Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en leg hier het plakje rauwe ham in.

Breek het eitje boven het plakje ham en bak het ei in 4 minuutjes op middelhoog gaar (laat de dooier heel).

Verdeel de sla over het broodje, leg het gebakken eitje erop en bestrooi met de stukjes zongedroogde tomaat. Voeg eventueel naar smaak wat zeezout en zwarte peper toe.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie