Homemade tjaptjoi

De naam tjaptjoi komt van de Kantonese woorden tjap, dat ‘gemengd’ betekent, en tjoi, dat ‘groente’ betekent. En voor een lekkere tjaptjoi hoef je helemaal niet naar de afhaalchinees. Ik geef toe, het snijden van alle groenten kost je even wat tijd, maar ach, bij de Chinees op je eten staan wachten kost je ook tijd. Ik heb ervoor gekozen om de tjaptjoi vegetarisch te houden, maar je zou natuurlijk ook kipfiletblokjes aan dit gerecht toe kunnen voegen. Bak dan eerst de kip goudbruin en volg daarna onderstaand recept.

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
2 eetlepels olie
1 ui, fijngesneden
200 g peultjes, puntjes en eventuele draden verwijderd
1 wortel, in dunne plakjes gesneden
250 g champignons, in plakjes
 gesneden
1 komkommer, in lange linten geschaafd
150 ml groentebouillon (van 1 tablet)
2 theelepels maïzena
125 g taugé
3 eetlepels sojasaus
Peper

Hoe bereid je het?
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui op halfhoog vuur ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de peultjes, wortel en champignons toe en roerbak nog eens 5 minuten. Voeg de komkommer toe en bak de groenten nog eens 3 minuten. Giet de bouillon erbij en laat even pruttelen. Roer de maïzena glad met 2 eetlepels koud water en voeg al omscheppend toe aan de tjaptjoi. Schep de taugé erdoor, laat even goed doorwarmen en breng vervolgens op smaak met de sojasaus en peper (naar smaak).

Deze tjaptjoi is lekker met noedels of rijst, sambal en cassavekroepoek.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie