Herfstkoffie met chocolade en amandel

Herfstkoffie met chocola en amandel
Stel je voor. Het regent buiten pijpenstelen. Het is guur weer, dus de verwarming brandt hoog. Het is al vroeg donker, dus je steekt alvast wat kaarsjes en gezellige lichtjes aan. Daarna plof je op de bank met een goed boek of een fijne serie. Wat mist er nog op deze herfstige avond? Juist, een lekker warm drankje! Natuurlijk kun je kiezen voor een kop thee, warme chocolademelk of gewone koffie. Of je pakt uit met deze lekkere herfstkoffie met chocolade en amandel. Geniet ervan!

Wat heb je ervoor nodig (1 grote kop)?
100 ml hete espresso (of in ieder geval sterke koffie)
100 ml warme melk
25 gram melkchocolade, in kleine blokjes gesneden
1 eetlepel amandelschaafsel
2 halve eetlepels koffiesiroop amandel
Slagroom (kant-en-klaar uit een bus)

Hoe bereid je het?
Verhit een klein koekenpannetje en rooster hierin de amandelen een beetje bruin. Let op dat je het vuur niet te hoog zet en dat je erbij blijft staan, want dit kan erg hard gaan en je wilt geen zwarte amandelen.

Giet de hete espresso en de warme melk in een grote kop en roer dit even goed door elkaar.

Voeg hier nu de in kleine blokjes gesneden chocolade aan toe en roer dit goed door, zodat het smelt in de hete koffie.

Roer vervolgens een halve eetlepel koffiesiroop amandel door de koffie.

Spuit een flinke dot slagroom op de koffie, zoveel als je lekker vindt.

Sprenkel een halve eetlepel koffiesiroop amandel over de slagroom.

Maak de koffie af door de geroosterde amandelen over de slagroom te verdelen.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie