Grote pasta met zalm, courgette en doperwten

Grote pasta met zalm, courgette en doperwten

Het is geen geheim dat ik gek ben op pasta. Wat zeg ik, ik zou het stiekem iedere dag wel willen eten! Wat ik er ook in mik (groente, vlees, vis, tomatensaus of roomsaus), pasta is voor mij altijd een waar feestmaal. En nog vers en razendsnel ook. Pasta, ik hou ervan! Deze keer experimenteerde ik met een grote pasta (tortiglioni) met courgette, doperwten, wilde roze zalm en roomsaus. Experiment geslaagd 🙂

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
1 ui, fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 courgette, gewassen en in smalle reepjes gesneden
100 gram doperwten (vers of uit de diepvries)
1 theelepel majoraan
200 gram wilde roze zalm uit blik (John West), uitgelekt
100 ml droge witte wijn
125 ml crème fraîche
Zeezout en zwarte peper
150 gram grote pasta, bijvoorbeeld tortiglioni of pipe rigate

Hoe bereid je het?
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de wijn in een steelpan en laat de wijn op hoog vuur in circa 5 minuten tot de helft inkoken.

Roer daarna de crème fraîche goed door de overgebleven wijn, breng het roomsausje op smaak met zeezout en zwarte peper en haal van het vuur.

Verhit wat olijfolie in een ruime koeken- of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

Voeg na ongeveer 1 minuut de courgettereepjes, de doperwten en de majoraan toe en bak dit ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur mee.

Zet het vuur laag, voeg de roomsaus en de zalm toe aan het groentemengsel en verwarm dit nog even mee.

Roer nu de gekookte pasta goed door de saus.

Serveer de pasta met een salade en geraspte parmezaanse kaas.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie