Goed gevulde hartige taart

Goed gevulde hartige taart

Ik maak niet zo vaak hartige taarten of quiches, maar ik vind het wel heel erg lekker en het ziet er altijd goed uit op tafel. Maar, er staat nog helemaal geen hartige taart-recept op deze blog! Vandaar dat ik het tijd vond om daar eens verandering in te brengen, met deze lekkere en goed gevulde taart met broccoli, rode ui, champignons en spekjes. Je kunt deze hartige taart ook goed eerder bereiden, ideaal als je na een lange dag geen zin meer hebt om (lang) in de keuken te staan. En het deeg? Dat haal ik nu gewoon uit een pakje.

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
350 gram broccoli, in kleine roosjes gesneden
250 gram spekreepjes
1 rode ui, in stukjes gesneden
200 gram champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
1 eetlepel paneermeel
75 gram geraspte belegen kaas
200 ml kookroom light
4 eieren + 1 ei voor het bestrijken
1 theelepel Italiaanse kruiden
Peper en zeezout
7 plakjes deeg voor hartige taart (kant-en-klaar)
Een springvorm van 26 centimeter

Hoe bereid je het?
Ontdooi de plakjes hartige taart-deeg.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe water in een ruime pan en kook hierin de broccoli in 6 minuten beetgaar. Giet de broccoli daarna goed af.

Verwarm een grote koekenpan en bak hier de spekjes in aan (zonder boter of olie!).

Voeg de rode ui toe en fruit deze aan.

Voeg na een paar minuten de champignons toe en bak deze net zolang mee tot bijna al het vocht in de pan verdampt is.

Voeg daarna de gekookte broccoli toe en roer dit even goed door.

Rol het hartige taart-deeg uit en bekleed een beboterde springvorm met het deeg.

Prik met een vork een paar kleine gaatjes in de bodem.

Bestrooi de bodem met paneermeel. Het paneermeel neemt een eventueel teveel aan vocht in de hartige taart op en zorgt er dus voor dat de bodem niet zompig wordt.

Bestrijk de randjes van de hartige taart met het eigeel.

Vul de taartvorm met de spekjes, rode ui, champignons en broccoli.

Klop in een ruime kom 4 eieren los met de kookroom en de kaas. Breng dit op smaak met flink wat peper, zout en Italiaanse kruiden.

Giet dit mengsel over de hartige taart.

Bak de hartige taart in 30 tot 35 minuten af. Mocht de taart tussendoor te donker worden, dek ‘m dan af met aluminiumfolie.

Controleer met een grote satéprikker of de binnenkant gaar is. Als de satéprikker er schoon uitkomt, is de taart klaar en kun je aan tafel!

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie