Gezonde havermoutmuffins met blauwe bessen

Ik zag ze al regelmatig op internet voorbij komen: muffins gemaakt van havermout. En waarom dan niet eens zelf een receptje proberen te maken, toch? Deze healthy muffins zijn lekker bij het ontbijt, maar ook als tussendoortje bij een kop thee. En wie zegt dat gezond bakken niet lekker is, heeft het echt mis! Deze muffins bevatten geen suiker, maar zijn wel goed op smaak. Oké, het is natuurlijk geen echte muffin. Maar als je toch op zoek bent naar een gezond recept, dan zijn deze muffins met blauwe bessen wel heel lekker!

Wat heb je ervoor nodig (6 muffins)?
1,5 grote banaan
1 ei
1,5 koffiekopje havermout
2 theelepels kaneel
2 theelepels bakpoeder
Een flink handje blauwe bessen

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de bananen samen met het ei in een blender en mix dit in ongeveer 2 minuten tot een glad beslag.

Giet het beslag in een kom en roer het bakpoeder en de kaneel er met een pollepel door.

Doe vervolgens de havermout en de blauwe bessen erbij en roer dit (voorzichtig!) door het beslag.

Vul je muffinbakvorm met papieren vormpjes en vul deze vormpjes met het beslag.

Bak de muffins in 20 minuten in het midden van de oven gaar.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie