Gevulde peer in een knapperig jasje

Peren in een bladerdeegjasje, ik had het op Pinterest al een paar keer voorbij zien komen en het zag er elke keer weer heerlijk uit. Vandaar dat ik zelf met een recept aan de slag ben gegaan, wat uiteindelijk deze met noten, suiker, honing en kaneel gevulde peer in een knapperig jasje is geworden.

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
2 handperen, geschild
20 gram pecannoten, gehakt
20 gram bruine basterdsuiker
Een flinke kneep vloeibare honing
Een snufje kaneel
2 plakjes bladerdeeg, ontdooid

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 210 graden.

Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de 2 peren. Dit gaat het gemakkelijkst door de appelboor er in de onderkant van de peren in te steken.

Meng in een kommetje de pecannoten met de suiker, de honing en de kaneel.

Vul de peren met het mengsel.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zet hier de peren op; voorzichtig, anders valt de vulling eruit.

Snijd de plakjes bladerdeeg met een mes of deegsnijder in reepjes van ongeveer een halve centimeter.

‘Wikkel’ de peren in de bladerdeegreepjes. Begin onderaan en werk zo door naar boven, tot de peren helemaal ingewikkeld zijn.

Bak de peren in 25 minuten in het midden van de oven goudbruin.

Serveer de peren met een beetje honing of met wat poedersuiker.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie