Gevulde paprika alla bolognese

Gevulde paprika alla bolognese

YUM! Bolognesesaus, of ragù di carne zoals de Italianen deze tomatensaus met vlees noemen, blijft een van mijn favoriete pastasauzen. Helemaal als ‘ie vers en zelf gemaakt is! Italianen eten hun ragù di carne bijna altijd met tagliatelle, maar ik smokkel vaak en eet het gewoon met de pasta waar ik op dat moment zin in heb. Of ik gebruik het als vulling voor mijn lasagne. Maar weet je wat ook ontzettend lekker is? Om rode paprika’s te vullen met bolognesesaus!

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
125 gram spekreepjes
350 gram mager rundergehakt
1 ui, fijn gesnipperd
1 kleine winterpeen, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
2 stengels bleekselderij, schoongemaakt en in dunne reepjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
70 gram tomatenpuree
100 ml rode wijn
200 ml rundvleesbouillon (van een half bouillonblokje)
2 eetlepels Italiaanse kruiden
Vloeibare boter
4 rode paprika’s, gehalveerd en schoongemaakt

Hoe bereid je het?
Verhit een beetje boter in een braadpan en bak hierin de spekreepjes ongeveer 2 minuten aan.

Voeg daarna het gehakt toe en braad dit, al omscheppend, op matig hoog vuur in ongeveer 5 minuten rul.

Schep de ui, de knoflook, de wortel en de bleekselderij door het vleesmengsel en bak ongeveer 5 minuten mee.

Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.

Voeg de wijn, de bouillon en de Italiaanse kruiden toe en breng het geheel al roerend aan de kook.

Laat de bolognesesaus 15 minuten op zacht vuur pruttelen en op smaak komen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Vul de halve paprika’s met de bolognesesaus. Let op dat je het gehaktmengsel goed laat uitlekken voordat je het in de paprika’s schept, anders worden de paprika’s in de oven te nat.

Bak de paprika’s in een ovenschaal in 25 minuten.

Serveer per persoon 2 paprikahelften en serveer er lekker wat gebakken aardappeltjes of een groene salade bij.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie