Gevulde champignons met salami, paprika en salsa

Gevulde champignons, ik vind het heerlijk! En het handige aan champignons is dat je ze met veel verschillende ingrediënten kunt vullen, zodat je iedere keer wat anders op tafel kunt zetten. Denk bijvoorbeeld eens aan roomkaas met kruiden, pesto en pijnboompitten of ui, kaas en spek. En of je het nu als hapje of als bijgerechtje serveert: het valt altijd in de smaak. Wij aten deze lekker pittige gevulde champignons als avondeten, bij gekookte Opperdoezer Ronde en een filetlapje. Maar ik kan me zomaar voorstellen dat deze champignons het ook goed doen als tapas op een feestje!

Wat heb je ervoor nodig (12 champignons)?
12 grote champignons
Een vierde van een rode paprika, in kleine blokjes gesneden
35 gram salami (vleeswaren), in kleine blokjes gesneden
1 sjalotje, gesnipperd
Zout en peper

Voor de salsa
5 cherrytomaatjes, gehalveerd
Een snufje knoflookpoeder
Een kleine druppel sambal
Een druppel citroensap (uit een flesje)
Een snufje paprikapoeder
Een snufje komijn

Hoe bereid je het?
Doe alle ingrediënten voor de salsa samen in een hakmolen en meng kort tot een fijne salsa.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal voorzichtig de steeltjes uit de champignons en bestrooi de binnenkant van de hoedjes met zout en peper.

Meng de salsa met het sjalotje, de paprika en de salami.

Vul de champignons met de salsa.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet hier de champignons op.

Bak de champignons 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveer de gevulde champignons direct.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie