Gegrild appelbroodje

Wil je zoet en lekker ontbijten of lunchen, maar ben je op zoek naar ander beleg dan hagelslag, pindakaas of jam? Maar wil je wel (redelijk) snel aan tafel kunnen? Maak dan dit gegrilde appelbroodje met suiker en kaneel. Het lekkerst is dit recept met brood dat een dag of wat oud is en dat dus al wat droger is. Gebruik je vers brood, rooster het dan even voordat je het brood belegt, zodat het wat steviger wordt.

Wat heb je ervoor nodig (1 persoon)?
2 sneetjes brood (naar smaak)
1/2 Elstar-appel, gewassen, klokhuis verwijderd en in dunne partjes gesneden
Een beetje boter
2 kleine eetlepels fijne tafelsuiker
Een snufje kaneel

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bestrijk de boterhammen licht met boter en bestrooi met de helft van de suiker. Leg de appelpartjes (met schil!) dakpansgewijs, in een waaier op het brood. Bestrooi met de rest van de suiker en een snufje kaneel.

Leg de boterhammen op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif de broodjes voor ongeveer 15 minuten de oven in, tot de suiker gesmolten is, de appel wat zachter is geworden en de boterhammen licht gebruind zijn.

Sharing is caring!

Published by

One thought on “Gegrild appelbroodje

Geef een reactie