Flammkuchen met champignons, rode ui en mosterd

Flammkuchen met champignons, rode ui en mosterd

Maak je een klassieke Duitse flammkuchen, dan maak je een bodem van brooddeeg en beleg je die met crème fraîche, uien en spekreepjes. Heel lekker, maar ik geef er liever een twist aan! Bijvoorbeeld zoals in dit recept, waarbij ik rode ui in plaats van gewone ui gebruik, het spek achterwege laat en champignons, mosterd en parmezaanse kaas toevoeg. Een echte smaakbom als je het mij vraagt! Onderstaand recept is voor een flammkuchen voor twee personen. Heb je allebei een andere smaak? Volg voor het deeg dan wel onderstaand recept en besmeer ook de hele deegbodem met crème fraîche, maar doe de hoeveelheden beleg in het recept door de helft. Beleg de ene helft van je flammkuchen met de champignons, rode ui en mosterd en de andere helft met andere lekkere dingen naar keuze. Inspiratie nodig? Denk eens aan rucola en salami of gegrilde groenten. Succes gegarandeerd!

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
Voor het deeg
250 gram bloem
7 gram droge gist
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel zout
150 ml lauwwarm water

Voor het beleg
100 ml crème fraîche
3 theelepels grove mosterd
1 kleine rode ui, in halve ringen gesneden
150 gram champignons, in plakjes gesneden
Geraspte Parmezaanse kaas
Zout en peper

Hoe bereid je het?
Meng de bloem, de gist en het zout in een beslagkom. Voeg de olijfolie en water toe. Roer even goed door met een vork. Kneed er vervolgens in ongeveer 5 minuten met je handen een elastisch deeg van.

Leg het deeg in de beslagkom en dek af met plasticfolie. Laat het deeg op een warme plek een uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Rol het deeg op een stuk bakpapier uit met een deegroller. Probeer er zo een dun mogelijke bodem van te maken.

Smeer de crème fraîche uit over de deegbodem.

Smeer nu de mosterd over/door de crème fraîche.

Verdeel de uienringen en de champignons over de bodem.

Breng de flammkuchen nu verder op smaak met de geraspte parmezaanse kaas (hoeveelheid naar smaak) en zout en peper.

Leg het bakpapier met flammkuchen op een bakplaat en bak de flammkuchen in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de flammkuchen eventueel met een lekkere groene salade.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie