Eenpanspasta (penne) met geroosterde paprika en spekjes

Eenpanspasta (penne) met geroosterde paprika en spekjes

Geen zin om te koken? Dat is met dit recept voor eenpanspasta (bijna) geen excuus meer. Deze pasta kost je namelijk weinig moeite, het is snel klaar en je hoeft na het eten maar één pan af te wassen. Ik maakte eerder al eens een eenpanspasta (of zoals ik het liever noem: pasta voor drukke baasjes) met salami en cherrytomaatjes, deze keer ging ik aan de slag met geroosterde paprika, spekjes, basilicum en gepelde tomaten uit blik. Écht heel erg lekker!

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
250 gram spekjes
2 uien, fijn gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
300 gram geroosterde paprika’s, uitgelekt en in dunne reepjes gesneden
800 ml groentebouillon
300 gram gepelde tomaten uit blik
Een theelepel paprikapoeder
Een halve theelepel chilivlokken
Een flinke hand verse basilicum, in stukjes gescheurd
300 gram penne
Zwarte peper
Parmezaanse kaas

Hoe bereid je het?
Bak zonder boter of olie de spekjes uit in een braadpan. Laat ze, als ze mooi uitgebakken zijn, even uitlekken op keukenpapier.

Fruit in het overgebleven vet de ui en het knoflook aan.

Voeg de reepjes geroosterde paprika, de paprikapoeder en de chilivlokken toe en roer dit even goed door.

Blus het geheel af met de goentebouillon.

Voeg daarna de gepelde tomaten, de basilicum, (naar smaak) zwarte peper en de penne toe. Druk de tomaten kapot met een spatel.

Breng het geheel aan de kook en laat de pasta in 10-12 minuten zachtjes gaar koken. Roer de pasta af en toe even door, zodat de penne niet aan de bodem vast blijft plakken.

Haal na 10-12 minuten de pan van het vuur, voeg de spekjes toe en verwarm dit nog kort even mee. Is de pasta te nat, giet het dan iets af.

Serveer de penne lekker met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie