Drie lekkere salades voor bij de borrel

Drie lekkere salades voor bij de borrel

Salades kun je natuurlijk kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar zelfgemaakt is het nog veel lekkerder! En met deze drie lekkere salades kan een kind echt de was doen. Ideaal voor de Kerstborrel dus, als je niet teveel gezelligheid aan tafel wilt missen. Serveer de salades met een stukje stokbrood of een toastje.

Snelle tonijnsalade
Wat heb je ervoor nodig?
Een blikje tonijn op oliebasis, uitlekgewicht 112 gram
10 kappertjes, fijn gesneden
1 augurk, fijn gesneden
1 sjalotje, fijn gesnipperd
2 theelepels mayonaise
2 theelepels ketchup

Hoe bereid je het?
Doe alle ingrediënten samen in een schaaltje en roer goed door. Laat de salade even goed doortrekken voordat je ‘m serveert.

Homemade kipkerriesalade
Wat heb je ervoor nodig?
Ongeveer 200 gram kipfilet (geen vleeswaren!)
1 teentje knoflook
Zout en peper
1,5 eetlepel Griekse yoghurt
1,5 eetlepel mayonaise
Een flinke snuf paprikapoeder
1 sjalotje, fijn gesnipperd
Ongeveer 3 theelepels kerriepoeder (hoeveelheid naar smaak)

Hoe bereid je het?
Breng in een klein steelpannetje ruim water net niet aan de kook. Voeg nu de kipfilet, wat zout en peper en een platgedrukt teentje knoflook toe. Laat de kip in het nét niet kokende water ongeveer 15 minuten garen (pocheren). Haal de kip er daarna uit om af te koelen.

Snijd de kip, als ‘ie goed is afgekoeld, in klein stukjes en leg deze in een kommetje.

Bestrooi de kip met zout, peper en paprikapoeder en roer dit even goed door.

Voeg nu het gesneden sjalotje, de Griekse yoghurt en de mayonaise toe en roer dit goed door elkaar.

Voeg tot slot de kerriepoeder toe en roer de salade goed door elkaar. Laat de salade even goed doortrekken voor je ‘m serveert.

Basis eiersalade met bieslook
Wat heb je ervoor nodig?
4 eieren
1 klein uitje, heel fijn gesnipperd
2 eetlepels mayonaise
Een scheutje worcestershiresaus
2 theelepels kerriepoeder
Zout en zwarte peper
2 eetlepels verse bieslook, fijn gesneden

Hoe bereid je het?
Kook de eieren 5 minuten en laat ze daarna in koud water schrikken.

Pel de eieren en snijd ze in kleine blokjes.

Doe de eieren in een kommetje en roer het gesnipperde uitje erdoor.

Voeg zout, peper, het kerriepoeder, de mayonaise en het scheutje worcestershiresaus toe en roer dit voorzichtig maar goed door elkaar. Naar smaak kun je extra zout of kerriepoeder toevoegen.

Roer als laatste de verse bieslook door de eiersalade.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie