De lekkerste tomatensoep

De lekkerste tomatensoep

Op z’n tijd gaat er niets boven een lekker soepje, zeker als je weinig tijd hebt om te koken, maar wel zin hebt in een verse en gezonde maaltijd. Deze tomatensoep (mijn all time favorite recept voor tomatensoep) is in een mum van tijd klaar. En ondertussen dat de soep staat te pruttelen kun jij lekker op de bank hangen!

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
750 gram romatomaten
1 ui, fijn gesnipperd
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
70 gram tomatenpuree
1,5 eetlepel bloem
750 ml groentebouillon (van 2 tabletten)
1 kleine eetlepel suiker
250 gram half-om-half-gehakt
Een snufje nootmuskaat
Een handje verse peterselie (eventueel)
Een handje verse basilicum (eventueel)

Hoe bereid je het?
Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Kook een ruime hoeveelheid water. Leg de tomaten in een schaal of pan en giet hier het kokende water overheen. Laat de tomaten ongeveer 30 seconden in het water liggen en giet ze daarna af. Laat de tomaten even afkoelen en pel daarna het vel eraf. Snijd de tomaten in stukjes.

Doe de olie in een soeppan, fruit de ui en pers de knoflook erboven. Voeg de tomatenpuree toe. Zeef de bloem en roer goed door, totdat alle bloem is opgenomen. Verdun beetje bij beetje met ongeveer de helft van de bouillon en roer tot een gladde saus. Voeg daarna de tomaten en de rest van de bouillon toe. Laat dit samen 15 minuten koken.

Kneed ondertussen het gehakt met de nootmuskaat, peper en zout. Maak met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt.

Haal na 15 minuten de pan van het vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Zet daarna de pan weer op het vuur voeg de balletjes en de suiker toe. Breng de soep nu ook op smaak met peper en zout. Laat de soep hierna nog ongeveer 15 minuten koken.

Snijd een handje peterselie en een handje basilicum (van beide alleen de blaadjes) fijn en verdeel over de soep. Serveer de soep direct. De tomatensoep is lekker met een stokbroodje met kruidenboter of olijfolie of zelfgemaakte soepstengels, bijvoorbeeld met kaas of pesto.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie