De allerlekkerste zalm uit de oven (basisrecept)

De allerlekkerste zalm uit de oven De allerlekkerste zalm uit de oven

Als je deze Kerst wilt gaan voor easy chique, dan zijn zalmfilets uit de oven perfect! Ik laat je in dit recept graag zien hoe je deze het beste klaarmaakt. Alhoewel, ik weet niet eens of ik het een recept kan noemen. Het zijn meer kleine tips, een basisrecept, zodat je nooit meer hoeft te twijfelen over hoe je zalm snel, gemakkelijk en overheerlijk kunt bereiden.

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
4 mooie zalmfilets, gelijk in gewicht
Olijfolie
Zeezout en zwarte peper

Naar smaak
1 citroen, schoongeboend en in parten gesneden of
4 eetlepels fijngehakt verse dille of
4 theelepels pesto

Hoe bereid je het?
Haal 20 minuten voor je begint met bereiden de zalm uit de koelkast, zodat deze op temperatuur kan komen.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Dep de zalmfilets voorzichtig droog met een huishoudpapiertje.

Besprenkel de filets met een beetje olijfolie. Wrijf de olie met je handen of met een kwastje goed in de zalm.

Strooi naar smaak zeezout en zwarte peper over de filets.

Leg een stuk aluminiumfolie in een ovenschaal en leg hier de zalmfilets voorzichtig in.

Als je zalm in de oven bereidt, ga dan uit van 6 tot 8 minuten oventijd per centimeter dikte. De meeste zalmfilets zijn ongeveer 2 centimeter dik, dus kijk na 12 minuten zeker even of je zalm al gaar is. Maar wanneer is je zalm dan gaar? Als je het vlees gemakkelijk met een vork los kunt maken en de zalm ook van binnen niet meer doorzichtig en mooi zachtroze is! Heb je een vleesthermometer? Zalm is gaar bij 70 graden.

Haal de zalm uit de oven en serveer direct. Zalmfilet uit de oven is lekker met een beetje citroensap, vandaar de partjes citroen, maar je kunt er ook voor kiezen om er verse dille of een theelepeltje pesto bij te serveren.

Eet smakelijk!

Published by

Geef een reactie