Courgette-bootjes

Gevulde groente: yum! Vaak kies ik voor gevulde paprika, maar je kunt ook heel goed uien, tomaten of aardappels vullen met allerlei lekkers. Deze keer koos ik voor courgettes, en omdat ik het recept voor Groentehelden bedacht (en kinderen hun doelgroep zijn) noem ik ze courgette-bootjes. Goed gevuld met gehakt, ui paprika, tomaatjes en afgetopt met gesmolten kaas. En ja, dat is ook lekker voor volwassenen!

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
1 grote ui, fijn gesnipperd
300 gram mager rundergehakt
1 grote teen knoflook
Cayennepeper
1 gele paprika, in klein blokjes gesneden
6 romaatjes (tomaatjes), in kleine blokjes gesneden
1 eetlepel oregano
Zout en peper
2 grote courgettes
Geraspte belegen kaas (hoeveelheid naar smaak)

Hoe bereid je het?
Verhit wat olijfolie in een grote hapjespan en fruit hierin de ui aan.

Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

Pers de teen knoflook boven het gehakt en roer dit samen met de cayennepeper (hoeveelheid naar smaak) goed door het gehakt. Eet je met kinderen, voeg dan niet teveel cayennepeper toe. Eet je met alleen volwassenen, maak het gehakt dan lekker pittig.

Voeg de paprikablokjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.

Voeg daarna de gesneden tomaatjes toe en bak dit, samen met de oregano, even kort mee.

Breng het geheel verder op smaak met wat zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de courgettes goed, maak ze droog, snijd de uiteinden eraf en snijd de courgettes vervolgens in de lengte doormidden.

Schraap met een kleine lepel het vruchtvlees uit de courgettes. Dit vruchtvlees gebruik je verder niet, dus dit kun je weg gooien.

Leg de courgettes in een ruime ovenschaal en vul ze met de gehaktvulling.

Bestrooi de courgettes met de geraspte kaas.

Bak de courgettes in de voorverwarmde oven in 15 minuten gaar.

De courgettes zijn lekker met gebakken aardappeltjes of gekookte krieltjes. Kinderen hebben waarschijnlijk genoeg aan alleen het courgette-bootje.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie