Club sandwich

Club sandwiches bestaan in allerlei soorten en maten. Met vleeswaren of met vis, met of zonder ei, met of zonder bacon. Als ik ergens ga lunchen en er staat een club sandwich op de kaart, dan bekijk ik de rest van de kaart vaak nog wel, maar is mijn keuze eigenlijk al gemaakt. Heerlijk, zeker met wat patatjes of chips erbij. En wist je dat het ook heel makkelijk is om thuis te maken? Ik maakte zondag een club sandwich met ingrediënten die ik (op het brood en de kipfilet na) eigenlijk altijd standaard in huis heb. Yum!

Wat heb je ervoor nodig (1 sandwich)?
3 witte (casino) boterhammen
1 tomaat, gewassen en in plakken gesneden
Een halve rode ui, in ringen gesneden
4 plakjes gerookte kipfilet (vleeswaren)
2 plakjes ontbijtspek
Jonge veldsla, gewassen
Ongeveer 6 plakjes komkommer, gewassen
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel ketchup
1 flinke theelepel gedroogde peterselie
Zout en peper
Extra virgine olijfolie

Hoe bereid je het?
Meng eerst de mayonaise met de ketchup en breng op smaak met de peterselie, zout en peper. Laat de saus even staan, zodat het door kan trekken.

Maak de gewassen sla aan met wat extra virgine olijfolie, zout en peper.

Rooster de drie boterhammen in een broodrooster of koekenpan.

Bak in een droge koekenpan het ontbijtspek aan.

Besmeer de eerste boterham met wat van de saus. Leg hier wat sla, 2 plakjes kipfilet en de plakjes komkommer op.

Leg hier de tweede boterham op.

Besmeer deze vervolgens ook weer met wat van de saus en leg hier vervolgens weer wat sla, de andere 2 plakjes kipfilet, de tomaat en de rode ui op. Maak af met het gebakken spek.

Leg de laatste boterham erop en snijd de sandwich doormidden.

Serveer de club sandwich als los broodje of – als je het helemaal ‘officieel’ wilt doen – met chips of wat friet.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie