Citroenpudding met gebakken abrikozen

Citroenpudding met gebakken abrikozen

Met warm weer is citroen altijd lekker fris. In de thee, in een glaasje water, maar ook in de pudding! Het recept van deze citroenpudding is gebaseerd op een recept uit een geweldig nieuw kookboek uit mijn collectie: Het Farmhouse Cookbook van Sarah Mayor. Lekker fris, luchtig en op-en-top zomers. De zoete, gebakken abrikozen in verse vanillesuiker maken het af. En echt, een kind kan de was doen: zo gemakkelijk is het klaar te maken!

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
300 ml slagroom
75 gram kristalsuiker
De rasp en het sap van 1,5 citroen
4 rijpe abrikozen
Het merg van 1/4 vanillestokje
2 eetlepel kristalsuiker

Hoe bereid je het?
Doe voor de slagroom, de kristalsuiker en de citroenrasp in een steelpannetje en breng dit aan de kook.

Kook de room precies 3 minuten.

Haal daarna direct van het vuur en roer het citroensap erdoor.

Schenk het mengsel door een zeef in een kan (of een kommetje waarmee je straks gemakkelijk kunt schenken).

Schenk de pudding in theekopjes of leuke glaasjes en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en snijd het fruit in partjes.

Meng het vanillemerg met je vingers door de suiker en strooi over de abrikozen. Meng dit even goed door.

Verhit een koekenpan of grillpan en voeg de abrikozen toe (zonder boter of olijfolie te gebruiken).

Bak de abrikozen ongeveer 3 minuten aan, tot de suiker iets gekaramelliseerd is en het fruit iets zachter is worden. Roer het fruit met een spatel af en toe (voorzichtig!) om.

Laat de abrikozen iets afkoelen.

Serveer de citroenpudding met de gebakken abrikozen.

Dit recept is gebaseerd op een recept uit een geweldig nieuw kookboek uit mijn collectie: Het Farmhouse Cookbook van Sarah Mayor. Shop ‘em hier!

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie