Citroencake à la Starbucks

De site waar ik dit recept op heb gevonden (en waar heel foodblogland dit recept van heeft) beweert dat dit het geheime recept is van dé iced lemon pound cake van Starbucks. Of dat waar is weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat deze cake heel heel heeeeel lekker is. Een klein beetje vochtig, een zacht poedersuikerglazuur en de frisse smaak van citroen: yum! En stiekem smaakt deze cake niet alleen goed bij de koffie, maar ook als dessert en… zelfs als ontbijt. Ernstig, maar waar! En écht lekker is ‘ie de dag nadat je ‘m gemaakt hebt, als het glazuur helemaal uitgehard is.

Wat heb je ervoor nodig?
220 gram kristalsuiker
40 gram boter, op kamertemperatuur
3 eieren, op kamertemperatuur
1 theelepel citroenrasp
Het sap van 2 citroenen
125 ml zonnebloemolie
200 gram bloem, gezeefd
3 gram baking soda (zuiveringszout)
4 gram bakpoeder
Een snuf zout

Voor het glazuur
140 gram poedersuiker
3 eetlepels melk
Het sap van een 1/2 citroen

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de kristalsuiker en de boter in een ruime kom met een mixer luchtig.

Voeg de eieren, het citroensap, de citroenrasp en de olie toe en mix dit goed door elkaar.

Voeg nu de bloem, het bakpoeder, de baking soda en een snuf zout toe en klop er een egaal beslag van.

Vet een cakevorm van 23 cm in met wat boter en giet het beslag in de vorm.

Bak de cake in ongeveer 45 minuten af. Dek de cake halverwege af met aluminiumfolie, om te voorkomen dat de cake te donker wordt.

De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.

Haal de cake uit de oven en laat ‘m afkoelen op een rooster.

Maak nu een glazuur van de poedersuiker, de melk en het citroensap. Roer de ingrediënten met een lepel of kleine garde goed door elkaar.

Giet het glazuur langzaam over de afgekoelde cake. Wat er naast valt, schep je er met een lepel nogmaals overheen.

Laat het glazuur nu hard worden en… Klaar is je citroencake à la Starbucks!

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie