Citroen-ricottacake met frambozenroom

Vandaag is het feest! Precies 5 jaar geleden stapte ik bij de Kamer van Koophandel binnen en startte ik als freelance verhalenmaker (tekstschrijver/copywriter). Reden voor champagne, confetti en taart! Deze taart zag ik een tijdje geleden in delicious. en leek mij ideaal voor een jubileumfeestje.

Wat heb je ervoor nodig (8-10 personen)?
240 gram amandelmeel
75 gram bloem, gezeefd
Rasp en sap van 3 citroenen
300 gram ricotta
225 gram boter, op kamertemperatuur
250 gram fijne kristalsuiker
6 eieren, gesplitst
250 ml creme fraiche
3 eetlepels poedersuiker
250 gram frambozen, de helft (125 gram) fijngesneden

Hoe bereid je het?
Doe het amandelmeel, de bloem, het citroensap en -rasp en de ricotta in een kom. Meng dit door elkaar.

Klop in een andere kom de boter en de kristalsuiker tot een licht en romig mengsel.

Voeg daarna 1 voor 1 de eidooiers toe en klop na iedere toevoeging goed door.

Voeg het ricottamengsel toe en spatel dit luchtig door elkaar.

Verwarm de oven op 180 graden.

Doe een beetje citroensap op een keukenpapiertje en maak hier een kom en twee kloppers van de mixer mee schoon. Klop in de schone kom de eiwitten met een mixer tot stijve pieken.

Schep eenderde van het eiwit door het ricottamengsel, zodat dit losser wordt, en spatel dan de rest er snel en luchtig door.

Vet een ronde springvorm (22 centimeter) in met een beetje boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Schep het beslag in de springvorm.

Zet de cake 1 uur in de voorverwarmde oven, of tot een in het midden ingestoken sateprikker er schoon uitkomt.

Laat de cake eerst 10 minuten afkoelen in de vorm. Keer de cake daarna op een rooster en laat volledig afkoelen.

Meng in een kom de creme fraiche met de poedersuiker en spatel de fijngesneden frambozen er losjes door, zodat je een gemarmerd effect krijgt.

Bestrijk de cake met de frambozenroom, garneer met de hele frambozen en serveer.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie