Citroen-bosbessen cake

Citroen-bosbessen cake

De blauwe bessen zijn op de bonus bij Albert Heijn en toen ik dat zag, wist ik meteen wat ik deze week graag wilde maken: een citroen-bosbessen cake. Ik vind het zo lekker hoe blauwe bessen gebakken en al uit de oven komen, het loopt in je cake lekker een beetje uit. En niet alleen de blauwe bessen zijn heel smeuïg, ook deze cake zelf is heerlijk zacht en ‘nat’. De citroen en de yoghurt maken het geheel nog lekkerder en de siroop op de cake geeft echt dat beetje extra. Heerlijk fris!

Wat heb je ervoor nodig?
De cake
200 gram bloem (+ een eetlepel extra voor het bestrooien)
2 theelepels bakpoeder
Een snuf zout
175 ml magere yoghurt (naturel)
200 gram fijne kristalsuiker
3 eieren (L), op kamertemperatuur
De rasp van 1 kleine citroen (schoongemaakt)
1 theelepel vanille-extract
100 ml zonnebloemolie
150 gram bosbessen

De citroensiroop
80 ml citroensap
45 gram fijne kristalsuiker

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zet twee kommen klaar. Zeef de bloem boven een van de kommen en voeg het bakpoeder en het snufje zout toe. Spatel dit even door elkaar.

Doe nu de yoghurt, de kristalsuiker, de eieren, het citroenrasp, de vanille-extract en de zonnebloemolie in de andere kom en spatel dit goed door elkaar.

Voeg nu de droge bij de natte ingrediënten en spatel het beslag even goed door elkaar.

Bestrooi de bosbessen met een eetlepel bloem en roer dit voorzichtig door elkaar. Spatel daarna de bosbessen voorzichtig door het beslag.

Giet het beslag in een ingevet en met bloem bestoven cakeblik.

Bak de cake in 60 minuten onder in de oven mooi gaar en goudbruin.

Laat de cake eerst 10 minuten in het cakeblik afkoelen. Stort de cake daarna op een rooster en laat de cake volledig afkoelen.

Ondertussen dat de cake afkoelt, ga je aan de slag met de citroensiroop. Doe het citroensap en de suiker in een kleine steelpan en verwarm dit op een laag vuur. Roer net zolang tot de suiker volledig is opgelost en laat de siroop daarna nog 3 minuten zachtjes doorkoken.

Haal de siroop van het vuur en laat iets afkoelen.

Prik met een prikker veel gaatjes in de bovenkant en zijkanten van de cake.

Smeer de cake met een kwastje in met de siroop. Laat de siroop intrekken en herhaal dit dan nog eens, tot het pannetje leeg is.

Laat de siroop goed afkoelen en klaar is de cake!

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie