Chorizoburger

Chorizoburger

Er is natuurlijk helemaal niets mis met een klassiek broodje hamburger, maar het kan origineler. Deze chorizoburger met tomaat-ui-compote en botersla bijvoorbeeld. Wij zijn gek op hamburgers én op chorizo. En de combinatie van die twee is ook een heel goed idee kan ik je vertellen! Supersnel en simpel om te maken, precies zoals het bij een goede hamburger moet zijn. Maar wel vers en van top tot teen zelf gemaakt.

Wat heb je ervoor nodig (2 personen)?
250 gram rundergehakt
75 gram chorizo (plakjes), in kleine stukjes gesneden
2 lekkere broodjes naar keuze (wij gebruikten deze keer tijgerbroodjes)
2 theelepels paprikapoeder
1 grote tomaat
1 kleine ui, gesnipperd
Botersla
Zeezout en zwarte peper

Hoe bereid je het?
Zet een kleine koekenpan op het vuur en verhit hier een scheutje olie in. Bak hierin de tomaat, de ui en het paprikapoeder aan en laat dit op laag vuur een kwartiertje pruttelen.

Meng de kleine stukjes chorizo door het gehakt. Maak er met behulp van een kookring twee mooie burgers van (of gebruik je handen om er een mooie vorm van te kneden) en bestrooi de verse burgers met zeezout en zwarte peper naar smaak.

Snijd de broodjes open en verhit een klein beetje boter in een hete koekenpan. Gril de snijvlakken van de broodjes heel kort even aan.

Veeg de kruimels uit de koekenpan en verhit weer wat boter. Bak hierin in ongeveer vijf minuten op middelhoog vuur de burgers rondom gaar.

Smeer de tomaten-ui-compote op de onderste helften van de broodjes. Leg vervolgens de burgers, wat botersla (hoeveelheid naar smaak) en de bovenste helft van het broodje erop.

Eventueel kun je er nog wat frietjes of gebakken aardappels en gegrilde groenten bij serveren.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie