Chocolade-frambozencustard uit de oven

Chocolade-frambozencustard uit de oven

Eerder deze week schreef ik een review over Simple dinners van Donna Hay. En ja, toen vond ik het ook wel leuk om er weer eens een nieuw recept uit te proberen! Daarom maakte ik Donna’s chocolade-frambozencustard uit de oven, echt een heerlijk en heel gemakkelijk te maken nagerecht. Eigenlijk niet echt een toetje voor een doordeweekse dag, maar ja, we moesten ehm… Vieren dat het over 328 dagen alweer Kerst is?

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
125 gram pure chocolade, fijngehakt
250 ml melk
250 ml slagroom
2 eieren
Extra: 2 eidooiers
90 gram bruine basterdsuiker
2 handjes frambozen (ik gebruikte ontdooide frambozen uit de diepvries)

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 150 graden.

Roer de chocolade, de melk en de slagroom in een steelpan op matig vuur tot de chocolade gesmolten is. Het mengsel moet wel heet zijn, maar niet koken.

Klop de eieren, de extra eidooiers en de suiker in een ruime kom met een garde goed op.

Voeg, al kloppend, geleidelijk het warme chocolademengsel toe en meng goed door.

Verdeel de frambozen over 4 vuurvaste schaaltjes van 250 ml en schenk er het chocolademengsel over.

Zet de schaaltjes in een ovenschaal. Vul deze ovenschaal met zoveel kokend water dat de schaaltjes tot halverwege in het water staan.

Zet de schaaltjes voor 35 minuten in de oven, of tot de custard net stevig is.

Verdeel er nog wat extra frambozen over en dien de chocolade-frambozencustard warm of koud op. Wij lieten het goed afkoelen en aten het dus koud, dan is het iets minder machtig.

Bron: Simple dinners, Donna Hay

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie