Broodpudding van suikerbrood met roomkaas en bessen

Broodpudding van suikerbrood met roomkaas en blauwe bessen

Broodpudding maken stond al een tijdje op mijn to-cook-lijstje. Klassiek in Engeland en ook steeds geliefder in Nederland. Een nagerecht waar je eindeloos op los kunt gaan, want je kunt het zo gek niet bedenken of het is lekker in een broodpudding. Deze week maakte ik dan eindelijk mijn eigen broodpudding: een variant met Fries suikerbrood, blauwe bessen en roomkaas. Lekker romig en zacht, maar af en toe ook crunchy door het suikerbrood dat lekker bruin gebakken is. Zoet, maar ook fris door de bessen. Je kunt voor broodpudding trouwens ook heel goed oud brood, brioche, oude croissantjes of – straks met Pasen – paasstol gebruiken.

Wat heb je ervoor nodig?
450 gram Fries suikerbrood, in grove stukken gesneden
100 gram blauwe bessen
200 gram roomkaas (naturel)
75 gram suiker
2 eieren
125 ml halfvolle melk
1 theelepel vanille-extract

Hoe bereid je het?
Doe het in stukken gesneden suikerbrood in een met bakpapier beklede bakvorm of een ovenschaal.

Verdeel hier de bessen over.

Klop de roomkaas in een ruime kom even los. Voeg daarna de suiker toe en mix dit goed door de roomkaas.

Voeg een voor een de eieren en daarna het vanille-extract en de melk toe. Spatel dit goed door elkaar en zorg ervoor dat alle roomkaas wordt opgenomen.

Verdeel dit mengsel over het suikerbrood en de bessen. Laat dit even een kwartiertje rusten.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet de ovenschaal of bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de broodpudding in ongeveer 40 minuten af.

De broodpudding is warm het allerlekkerst, maar koud ook nog steeds erg lekker!

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie