Broodje kipshoarma met tzatziki

Zoek je een recept voor een makkelijke maaltijd, waarbij je toch nog redelijk wat groenten binnen krijgt? Maak dan eens dit (toch wel redelijk!) gezonde broodje kipshoarma met puntpaprika, courgette en tomaat. Door kip in plaats van varkensvlees voor je shoarma te gebruiken, wordt het al een stuk gezonder. En ik wilde hier liever geen knoflooksaus bij eten. Dan is het ook niet meer echt gezond, toch? Vandaar dat ik zelf aan de slag ging met tzatziki. En die viel erg in de smaak! Ik gebruikte geen dille zoals in een traditionele Griekse tzatziki, maar voegde wel een beetje citroensap en een beetje gedroogde munt toe. Bij de kipshoarma smaakt het heerlijk en wat je over hebt… Dat eet je lekker op een stokbroodje of met knoflookbrood!

Wat heb je nodig voor het broodje kipshoarma (2 personen)?
2 grote pitabroodjes
300 gram kipfilet, in reepjes of blokjes gesneden
1 sjalotje, fijn gesnipperd
2 kleine teentjes knoflook, fijn gesneden
1 rode puntpaprika, in blokjes gesneden
1/2 courgette, in partjes gesneden
1 tomaat, in blokjes gesneden
2 eetlepels shoarmakruiden (ik gebruikte de kruiden van Silvo)
Tzatziki (zie hieronder)

Hoe bereid je de kipshoarma?
Doe wat olijfolie in een koekenpan of wok en bak de kip even aan. Voeg daarna de knoflook, courgette, paprika en shoarmakruiden toe en bak het geheel gaar.

Voeg nu de tomaat toe en zet het vuur lager.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de pitabroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en verwarm de broodjes 5 minuten in de oven. Zo worden de broodjes warm en bovendien lekker knapperig.

Vul de broodjes met het kip-groentemengsel en serveer met de tzatziki.

Wat heb je nodig voor de tzatziki?
1 komkommer
Een mespuntje zout
150 ml Griekse yoghurt
2 kleine eetlepels extra vierge olijfolie
2 flinke teentjes knoflook
1 theelepel citroensap
1 theelepel gedroogde munt

Hoe bereid je de tzatziki?
Was de komkommer, snijd ‘m doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de rest van de komkommer heel fijn, leg dit in een vergiet en bestrooi met een mespuntje zout. Laat de komkommer in het vergiet heel goed uitlekken, anders wordt je tzatziki te vochtig.

Roer het citroensap en de munt door de yoghurt. Pers daarna de teentjes knoflook boven erboven en roer alles goed door elkaar. Roer als laatste de uitgelekte komkommer en de olijfolie er goed door.

Laat de tzatziki even doortrekken voordat je ‘m bij de kipshoarma serveert.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie