Bloemkoolpizza al parma

Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza? Maar waar is de bloemkool dan? Nou, in de bodem! Ik moet zeggen dat ik er een beetje mijn bedenkingen bij had, maar omdat zoveel andere foodbloggers enthousiast zijn, werd het tijd om het toch eens te proberen. En met succes, want ik vond het echt lekker! Stiekem niet zo lekker als een echte pizza (de bodem is iets minder knapperig), maar wel veel gezonder en lekker op smaak door wat oregano en een klein handje parmezaanse kaas. Geen gluten dus, en ook geen koolhydraten door meel of tarwe. Je kunt de pizza beleggen met wat jij maar lekker vindt, maar deze ‘al parma’ is zeker een aanrader!

Wat heb je ervoor nodig (1 grote eter of 2 kleine eters)?
Voor de bodem
1 middelgrote bloemkool, gewassen en in roosjes gesneden
1 ei
50 gram geraspte parmezaanse kaas
1 theelepel oregano
Zout en peper

Voor de toppings al parma
5 eetlepels tomatensaus (kant-en-klaar)
Een halve bol mozzarella, in plakken gesneden
Een paar plakken rauwe ham
1 theelepel oregano

Hoe bereid je het?
Kook de bloemkool in een ruime pan 8 minuten voor.

Giet de bloemkool goed af, laat de roosjes afkoelen en maal ze in een keukenmachine of blender tot fijn kruim.

Doe het bloemkoolkruim in een fijne zeef en druk er met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Pers je dit er niet uit, dan wordt je bodem vochtig en niet gaar.

Verwarm de oven voor op 230 graden.

Meng de bloemkool in een ruime kom met het ei, de geraspte parmezaanse kaas, de oregano en (naar smaak) peper en zout.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het bloemkoolmengsel over de bakplaat. Zorg ervoor dat je een dunne en egale bodem van ongeveer 25 centimeter in omvang maakt. Je kunt hiervoor het beste de bolle kant van een lepel gebruiken.

Bak de bodem in 20 minuten gaar en goudbruin.

Haal de bodem uit de oven en beleg deze nu met de tomatensaus, mozzarella, rauwe ham en oregano. Bak de pizza daarna nog 7 tot 10 minuten af.

Sharing is caring!

Published by

2 thoughts on “Bloemkoolpizza al parma

  1. Ziet er goed uit zeg! Ik twijfel ook al een tijdje of ik de bloemkool pizzabodem zal proberen, maar dit ziet er wel erg smakelijk uit! Misschien ga ik het toch maar een kans geven…

Geef een reactie