Bijzonder broodje ei: eitje in paprikaring

Je kunt je eitje natuurlijk ‘gewoon’ bakken, maar waarom niet eens iets anders proberen? Vandaar dat ik drie bijzondere broodjes ei heb bedacht, waarvan ik vandaag het eerste recept met je deel. In dit eerste recept (geïnspireerd door Pinterest) bak je je eitje in het midden van een paprikaring. Een gebakken eitje maar dan anders, dus! Samen met de geraspte parmezaanse kaas geeft de paprika je eitje een lekkere pittige smaak. Heerlijk op een geroosterd (spelt)broodje besmeerd met een beetje boter.

Wat heb je ervoor nodig (voor 1 broodje)?
Een beetje vloeibare boter
1 ring (een kleine centimeter dik) van een rode paprika
1 ei, maat M
Zout en peper
Geraspte parmezaanse kaas, naar smaak
1 geroosterde (spelt)boterham
Boter voor het besmeren van de boterham

Hoe bereid je het?
Doe de vloeibare boter in een ruime koekenpan en laat de boter smelten.

Voeg de paprika toe en bak deze in 1 minuut aan beide kanten aan.

Breek het eitje boven een kom, maak ‘m niet kapot!

Schenk eiwit in de paprikaring. Druk de ring even aan, om lekken te voorkomen. Haal nu met een lepel de eidooier uit de kom en leg deze in de paprikaring.

Bak het eitje in ongeveer 3-4 minuten gaar.

Bestrooi het eitje tot slot met de parmezaanse kaas, peper en zout en laat de kaas even smelten.

Serveer het eitje op de met boter besmeerde geroosterde boterham.

Bijzonder broodje ei: eitje in paprikaring

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie