Bijzonder broodje ei: eiersalade met gerookte zalm

Vandaag deel 2 in de reeks ‘Bijzonder broodje ei’! Ik ben niet alleen gek op een gebakken eitje, maar ook op gekookte eitjes. Gewoon uit het vuistje of op een broodje of cracker, maar ook in een eiersalade. Nu bedacht ik een eiersalade met gerookte zalm, dille, bieslook en een dressing van mayonaise, zure room en citroensap. Heerlijk! Deze salade is lekker als lunch – op een broodje, met een beetje veldsla – maar ook als hapje of bij de borrel – op een toastje of plakje stokbrood. Wil je het op een toastje serveren, let dan wel op dat je de salade pas vlak voor het serveren op het toastje doet, anders wordt het toastje slap.

Wat heb je ervoor nodig?
6 eieren, hardgekookt, afgekoeld en gepeld
100 gram gerookte zalm, in kleine snippers gesneden
2 flinke eetlepels (met kop) verse dille, fijn gesneden
2 eetlepels verse bieslook, fijn gesneden
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels zure room
Een halve theelepel citroensap
Peper en zout

Hoe bereid je het?
Hak de eieren grof en meng in een kom of schaal met de snippers van gerookte zalm en de gesneden kruiden.

Klop de mayonaise los met de zure room en breng deze dressing op smaak met het citroensap, peper en een snufje zout.

Schep de dressing voorzichtig door het eimengsel. Proef de eiersalade en breng indien gewenst nog verder op smaak met wat extra gesneden dille en gesneden bieslook.

Laat de eiersalade afgedekt in de koelkast minimaal een half uur op smaak komen voordat je deze serveert.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie