Aspergesoep

De lekkerste aspergesoep maak je natuurlijk zelf, zonder pakjes of zakjes! Van de aspergeschillen trek je heerlijke bouillon voor je zelfgemaakte aspergesoep en later kook je stukjes asperge mee. Serveren met geprakt ei en reepjes ham en genieten maar. Dit is mijn favoriete recept, de perfecte soep voor deze tijd van het jaar!

Wat heb je ervoor nodig (4 personen)?
500 gram witte asperges
2 kippenbouillon-tabletten
1,3 liter water
1 grote prei, het witte gedeelte gewassen en in ringen gesneden
30 gram boter
30 gram bloem
125 ml slagroom
50 gram achterham (plakken), in reepjes gesneden
2 eieren, hard gekookt

Hoe bereid je het?
Schil de asperges met een dunschiller en snijd de kontjes eraf. Doe de schil en de kontjes in een ruime pan, samen met de twee kippenbouillon-tabletten en 1,3 liter water. Breng dit aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur doorkoken. Roer af en toe goed door.

Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op. De aspergeschillen en -kontjes kun je nu weggooien.

Verhit de boter in een ruime soeppan en bak hierin de ringen witte prei 5 minuten aan.

Voeg daarna de bloem toe en bak dit circa 2 minuten mee.

Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook. Laat dit samen met de prei 5 minuten zachtjes doorkoken.

Haal de pan van het vuur en roer de slagroom door de bouillon.

Pureer de soep met een staafmixer glad.

Snijd de geschilde asperges in kleine stukjes van 1,5 centimeter en voeg de stukjes toe aan de soep.

Zet de pan soep weer op het vuur en breng aan de kook. Laat de soep 10 minuutjes zachtjes doorkoken.

Pel de eieren en prak ze fijn.

Serveer de hete soep met de geprakte eieren en de reepjes ham.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie