Arretjescake (zonder ei)

Arretjescake (zonder ei)

Met Koningsdag voor de deur zijn veel zoetekauwen in Nederland in de ban van oranjetompoucen, oranjekoek en soesjes met oranje royal icing. Ik had echter zin in arretjescake. Niets koninklijks aan, gewoon een heel erg lekker oer-Hollands recept met biscuit, boter, suiker en cacao. In het originele recept gebruiken ze verder nog rauwe eieren, maar omdat arretjescake niet gebakken wordt gebruik ik liever een alternatief: vanillevla.

Wat heb je ervoor nodig?
200 gram Maria-biscuitjes
125 gram ongezouten roomboter
125 gram margarine
200 gram witte basterdsuiker
4 eetlepels vanillevla
5 eetlepels cacaopoeder

Hoe bereid je het?
Wikkel de Maria-biscuitjes in een schone theedoek en rol er met een deegroller overheen, zodat de koekjes in kleine stukjes breken.

Smelt in een steelpannetjes de roomboter en de margarine en laat daarna heel iets afkoelen.

Klop met een garde de vanillevla en de suiker in een ruime kom tot een romig mengsel.

Voeg één voor één de eetlepels cacaopoeder toe en roer telkens goed door.

Voeg de koekjes en de gesmolten boter toe en roer dit met een spatel goed door het chocolademengsel.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep het chocolade-koekjesmengsel in de cakevorm.

Laat de arretjescake in de koelkast enkele uren opstijven. Afgedekt in de koelkast is de arretjescake een paar dagen houdbaar.

De arretjescake is op z’n best als je ‘em voor het serveren even op kamertemperatuur laat komen.

Published by

Geef een reactie