Appel-kaneelcake

Appel-kaneelcake

Een lekker plakje cake gaat er altijd in. Niet voor niets staat er al een aantal cakerecepten op deze blog. Deze keer ging ik aan de slag met het ultieme recept voor appel-kaneelcake. Lekker voor bij de koffie of thee dit weekend! 🙂

Wat heb je ervoor nodig (1 cake van 23 centimeter)?
200 gram roomboter, op kamertemperatuur
150 gram suiker
8 gram vanillesuiker (1 zakje)
Snufje zout
4 eieren, op kamertemperatuur
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels kaneel
1 Elstar-appel, gewassen, klokhuis verwijderd en in dunne plakjes gesneden
1 eetlepel kaneelsuiker

Hoe bereid je het?
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Mix de boter, suiker, vanillesuiker en het snufje zout tot een romig mengsel.

Voeg 1 voor 1 de eieren toe, totdat er een egaal beslag ontstaat. Mix het beslag daarna nog 2 minuten op de hoogste stand even goed door.

Spatel nu het zelfrijzend bakmeel en de kaneel door het beslag.

Vet een cakevorm in met wat boter of bakspray.

Vul de cakevorm met het beslag.

Leg de plakjes appel dakpansgewijs op het beslag.

Bestrooi de plakjes appel met de kaneelsuiker.

Bak de cake in ongeveer 60 minuten af in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als een satéprikker er schoon uitkomt wanneer je ‘m in de cake steekt.

Laat de cake in het blik iets afkoelen en stort de cake daarna voorzichtig op een rooster om volledig af te koelen.

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie