American pancakes

American pancakes

Hoe maak je de lekkerste pannenkoekjes ter wereld? Nou zo, door dit recept van Nigella Lawson (uit haar kookboek Hoe word ik een goddelijke huisvrouw) te volgen! Met dit recept krijg je namelijk perfecte fluffy, dikke pancakes zoals je die in Amerikaanse films altijd ziet. Amerikanen eten de pancakes met maple syrup, maar ze zijn ook heerlijk met Hollandse stroop, appelstroop, jam, vers fruit, kokosrasp of flink veel poedersuiker. Wat mij betreft kun je eindeloos variëren, wees lekker creatief en eet de pancakes zoals jij lekker vindt!

Wat heb je ervoor nodig (ongeveer 14 stuks)?
225 gram bloem, gezeefd
16 gram bakpoeder
1 theelepel suiker
2 eieren, losgeklopt
30 gram boter, gesmolten en afgekoeld
300 ml melk
Een snufje zout
(vloeibare) boter om in te bakken

Hoe bereid je het?
Doe alle ingrediënten (behalve de boter om in te bakken, uiteraard) in een ruime kom en klop dit met een garde goed door elkaar.

Doe een klein beetje (vloeibare) boter in een koekenpan en giet met een jus- of kleine soeplepel het eerste beslag in de pan. Het ligt aan de grootte van je pan hoeveel pancakes je tegelijkertijd kunt bakken.

Bak de pancakes langzaam gaar. Zodra de pancakes belletjes krijgen aan de bovenkant kun je ze omdraaien. Daarna bak je ze nog even kort, zodat de pancakes helemaal gaar zijn. Herhaal dit tot al je beslag op is.

Serveer de American pancakes op een grote stapel, met de garnituur die jij lekker vindt!

Sharing is caring!

Published by

Geef een reactie